25 січня, 2010

Свята великомучениця Тетяна

25 січня православна церква відзначає день пам’яті святої великомучениці Тетяни.


Свята мучениця Тетяна народилася у знатній римській родині. Батько, таємний християнин, виховав доньку відданою Церкві та Богу.
Коли Тетяна досягла повноліття, вона стала байдужою до багатства та інших благ і полюбила всім серцем духовний спосіб життя. Вона назавжди відмовилася від подружнього життя і за доброчесне життя була призначена дияконисою Римської церкви. На цій посаді вона з ретельністю доглядала за хворими, відвідувала в’язниці, допомагала незаможним, намагаючись постійно догодити Богові молитвами та добрими справами.

23 січня, 2010

Горіховий торт

 Наше життя складається не тільки з буднів, роботи, клопотів, але інколи приходять свята. Це можуть бути обрядові свята, такі як Різдво, чи Великдень, або сімейні, наприклад, день народження сина. Що у нас є важливішим і дорожчим ніж наші діти. В такий день смаколики до столу не хочеться купляти в магазині,  а хочеться приготувати чи спекти торт власноруч. Ось він: горіховий торт.

07 січня, 2010

Різдвяні привітання і вінчування


Все небо вкрите зірочками
і одна із них твоя,
з Різдвом Христовим я вітаю,
бажаю миру і добра!
Здоров'я всій вашій родині,
нехай Господь вас береже.
І Білий Янгол цілу скриню
любові й щастя принесе!
ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ! СЛАВІМО ЙОГО!

06 січня, 2010

Різдвяна кутя

Наближення Різдвяних свят, навіяло думку про створення цього блогу.
Першою темою буде приготування куті. Є багато рецептів виготовлення цієї традиційно Різдв'яної страви. Кожна область, регіон і навіть кожна родина має свій рецепт і свої секрети виготовлення цієї страви, яка смакує лише три рази на рік: На Різдво, на Старий Новий рік, і у Щедрий вечір, який передує Водохрещі або Йордану.
Ця обрядова страва дійшла до нас крізь товщу віків - бо неймовірно смачна. До речі, колись готували її лише з ячменю, а хто його не мав, то варив пшеницю. Зерно в ній порівнюють із зорями в небі або з людськими душами. Як правило, нею починають різдв'яну вечерю, але то не обов'язково, можна подавати і на десерт.

Кутя
Необхідні продукти:
1 стакан пшениці лущеної;
1 стакан маку блакитного;
1 стакан волоських горіхів (очищених від шарлупи)
2-3 столові ложки меду, цукор на смак.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Запрошую почитати:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...