Коли мій синулька і дітки моїх друзів були маленькими, напередодні дня Святого Миколая, ми пекли для них коржики-"миколайчики". Так, як у той час я жила на з'ємній квартирі, де не було нормальної плити і духовки, то це дійство переносилося до однієї з моїх приятельок. У неї були спеціальні формочки у яких випікалися заготовки, а потім ми їх розмальовували різнокольоровою цукровою помадкою. Дітям такі ласощі дуже подобалися і з'їдалися швидше ніж цукерки.
Виявляється, така традиція випікання "миколайчиків" не тільки у нас, в Західній Україні, але і у далекому від мене Ельзасі, що на сході Франції. У Франції їх називають "Манала"
Про рецепт і інгредієнти ви можете дізнатися у блозі "Спутник гурмана", а у мене подивитися на процес і результати:
Це вони такі тощенькі і худенькі після розкачування і формування. Під рукою не виявилося ізюму, щоб трохи декорувати, але на смак це не впливає.
У Тані з блогу "Спутник гурмана" вони вийшли наче лялечки, у мене трошки розкарячки. А на смак - дуже смачненькі і не приторно солодкі.
Виявляється, така традиція випікання "миколайчиків" не тільки у нас, в Західній Україні, але і у далекому від мене Ельзасі, що на сході Франції. У Франції їх називають "Манала"
Про рецепт і інгредієнти ви можете дізнатися у блозі "Спутник гурмана", а у мене подивитися на процес і результати:
Когда мой сынишка и детки моих друзей были маленькими, накануне праздника Святого Николая, мы пекли для них печеньки-"николайчики". Так, как в это время я жила на съемной квартире, где не было нормальной плиты и духовки, то это чудодействие переносилось к моей приятельнице. У неё были специальные формочки в которых мы выпекали заготовки, а потом разрисовывали их разноцветной сахарной помадкой. Детям такие сладости очень нравились и съедались быстрее покупных конфет.
Оказывается такая традиция выпекания "николайчиков" не только у нас, в Западной Украине, но и в далеком от меня Эльзасе, что на востоке Франции. Во Франции их называют "Манала".
О рецепте и его ингредиентах вы можете узнать в блоге "Спутник гурмана", а у меня посмотреть процес и результат:
Это они такие тощенькие и худенькие после раскатывания и формирования. Под рукой не оказалось изюма, для декорирования, но на вкусовые свойства это не влияет.
Тут через годину вже змащені жовтком з молоком і какао.
Здесь через час уже смазанные желтком с молоком и какао.
А тут, щойно з духовки. Вийшли різні: одні худенькі, інші товстенькі, вищенькі і нижченькі, усе як у житті. У Тані з блогу "Спутник гурмана" вони вийшли наче лялечки, у мене трошки розкарячки. А на смак - дуже смачненькі і не приторно солодкі.
А здесь, только-только из духовки. Получились разными: одни худенькие, другие толстенькие, высокенькие и низенькие, всё как в жизни.
У Тани из блога "Спутник гурмана" они получились словно куколки, у меня же немного розкарячки. Но, на вкус - очень вкусненькие и не приторно сладкие.
У Тани из блога "Спутник гурмана" они получились словно куколки, у меня же немного розкарячки. Но, на вкус - очень вкусненькие и не приторно сладкие.
Bon appétit!
Спасибо, Таня!
Татьяна, а я даже не знала о таких печеньках. Сколько у вас хороших традиций сохранилось!!
ВідповістиВидалитиДа, Нина, традиции у нас еще, слава Богу, чтят.
ВидалитиНарод жив, пока живут его традиции.
В детстве я сыну пекла на основе медового теста. А эти - по рецепту Тани из блога "Спутник гурмана".
Ни разу таких не видела человечков печеных. Очень оригинально. Спасибо за ссылку.
ВідповістиВидалитиНе за что, Оксана У Тани много интересных рецептов!
ВидалитиСмачненькі чоловічки вийшли! І кумедні. :) А ми тільки коржики медові пекли або ж зірочки. А минулого року моя знайома сусідка придбала собі формочки у вигляді лосів і ведмедиків. Вони набагато більші від звичайних виємок для тістечок. Ці коржики-лосі також по-святковому виглядають.
ВідповістиВидалитиПопробую новий рецепт!
Ура! Знайшовся коментар! потрапив у папку спам... Так неприємно, Таню, вибач, будь-ласка!
ВидалитиМені, останнім часом, дуже часто приходять англомовні коментарі з посиланням на пікантні сайти. То я їх відправляю у спам. Робот не розібрався і твій туди ж відправив.
Таню, ці коржики дуже смачні свіжоспечені.
Таню,тобі нізащо вибачатися. Це ж не твоя помилка. :)
ВидалитиПопробую цих чоловічків спекти на Миколая. :)
Татьяна, добрый вечер !
ВідповістиВидалитиМне очень приятно, что Вы так быстро попробовали мой рецепт :)
Рада, что и Вам, и Вашему сыну понравилось :)
А Ваши манала очень даже симпатичные :)
Спасибо и до встречи :)
Добрый вечер, Таня!
ВидалитиТак, актуально же - Святой Николай на пороге :))
До встречи!
От цікаво: а де мій коментар? Уже доба пройшла, як я написала...
ВідповістиВидалитиТаню, мені не прийходило повідомлення на пошту про твій коментар. :( Зараз буду шукати десь по папках...
ВидалитиМоего любимого и неповторимого Читателя и Друга - поздравляю со светлым Рождеством и веселым Новым годом! Желаю здоровья, счастья, успехов, добра и понимания вам и вашим близким!
ВідповістиВидалитиСпасибо, Светлана!
ВидалитиС наступающим Новым годом и Рождеством! Пусть в новом году у Вас сбудутся все мечты и желания!