Шматок філе лосося приблизно 500г
Соус:
сік одного невеликого лимона
суміш оливкової і соняшникової олій (по 3 столові ложки)
2 чайні ложечки прованських трав
1 невеликий зубчик часнику
1 кофейна ложечка цукру
1,5 кофейної ложечки солі
чорний мелений перець
Забула купити часник, замінила зеленими листочками часнику, який росте на підвіконнику. )))
В маленьку салатничку висипати сіль, цукор і дрібнесенько порізані листочки часнику. Коли використовую часник зубцями, то витискаю його через часничницю.
Ложечкою добре розтираю сіль, цукор і часник.
Додаю сік лимона, розмішую до повного розчинення солі і цукру.
Додаю трави і перець, перемішую.
Додаю олію, перемішую і залишаю на деякий час поки підготую рибу.
Філе лосося почистити від луски, помити, обсушити. Витягнути пінцетом кісточки.
Рибу покласти у форму для запікання, залити соусом і перевернути шкірою вверх.
Закрити форму плівкою і покласти в холодильник на півгодини маринуватися.
Перевернути рибу. Закрити форму фольгою і поставити в гарячу духовку 180 градусів на 30-40 хвилин запікатися.
На жаль, забула сфотографувати готову страву ((((
Дуже спішила подати на стіл !
Соус:
сік одного невеликого лимона
суміш оливкової і соняшникової олій (по 3 столові ложки)
2 чайні ложечки прованських трав
1 невеликий зубчик часнику
1 кофейна ложечка цукру
1,5 кофейної ложечки солі
чорний мелений перець
Забула купити часник, замінила зеленими листочками часнику, який росте на підвіконнику. )))
В маленьку салатничку висипати сіль, цукор і дрібнесенько порізані листочки часнику. Коли використовую часник зубцями, то витискаю його через часничницю.
Ложечкою добре розтираю сіль, цукор і часник.
Додаю сік лимона, розмішую до повного розчинення солі і цукру.
Додаю трави і перець, перемішую.
Додаю олію, перемішую і залишаю на деякий час поки підготую рибу.
Філе лосося почистити від луски, помити, обсушити. Витягнути пінцетом кісточки.
Рибу покласти у форму для запікання, залити соусом і перевернути шкірою вверх.
Закрити форму плівкою і покласти в холодильник на півгодини маринуватися.
Перевернути рибу. Закрити форму фольгою і поставити в гарячу духовку 180 градусів на 30-40 хвилин запікатися.
На жаль, забула сфотографувати готову страву ((((
Дуже спішила подати на стіл !
Смачного !
Ми за таким рецептом робимо карпа на грилі і в духовці теж, тільки без часнику. Ясно, що лосось смачніше)))
ВідповістиВидалитиДумаю, що лосось і без приправ смачний, особливо з оглядом на ціну ;)
ВидалитиЦе у нас було сімейне свято з сином.
Часник дає легенький нюанс )))
Таня,
ВідповістиВидалитиСудя по описанию, очень вкусный рецепт!
Спасибо большое! :)
Очень вкусно ! Оценили даже мои друзья французы ))
ВидалитиКак вкусно! Обычно французы в качестве гарнира подают рис. Раньше лосоь у меня получался сухой и жёсткий. Потом я поняла, что главное его не передерживать. Кстати лосось нарезают кусочками или тонкими пластинами и выдерживают пару часов в это же маринаде, и подают на стол сырым. Конечно, на любителя. Я очень люблю.
ВідповістиВидалитиТаня, у тебя там в крови нет провансальцев случайно?
Merci Dodo! ))
ВідповістиВидалитиИногда сразу режу на порционные куски.
Тоже готовлю и очень люблю сырой лосось или горбушу, но мариную в сухом маринаде.
По поводу крови )))) в настоящее время пытаюсь исследовать свою родословную ))))
Thank you . I am very pleased :)
ВідповістиВидалити