11 березня, 2018

Лосось в лимонному соусі

Шматок філе лосося приблизно 500г

Соус:
сік одного невеликого лимона
суміш оливкової і соняшникової олій (по 3 столові ложки)
2 чайні ложечки прованських трав
1 невеликий зубчик часнику
1 кофейна ложечка цукру
1,5 кофейної ложечки солі
чорний мелений перець


Забула купити часник, замінила зеленими листочками часнику, який росте на підвіконнику. )))









В маленьку салатничку висипати сіль, цукор і дрібнесенько порізані листочки часнику. Коли використовую часник зубцями, то витискаю його через часничницю.








Ложечкою добре розтираю сіль, цукор і часник.









Додаю сік лимона, розмішую до повного розчинення солі і цукру.









Додаю трави і перець, перемішую.










Додаю олію, перемішую і залишаю на деякий час поки підготую рибу.







Філе лосося почистити від луски, помити, обсушити. Витягнути пінцетом кісточки.









Рибу покласти у форму для запікання, залити соусом і перевернути шкірою вверх.
Закрити форму плівкою і покласти в холодильник на півгодини маринуватися.







Перевернути рибу. Закрити форму фольгою і поставити в гарячу духовку 180 градусів на 30-40 хвилин запікатися.








На жаль, забула сфотографувати готову страву ((((
 
Дуже спішила подати на стіл !








Смачного !

7 коментарів:

  1. Ми за таким рецептом робимо карпа на грилі і в духовці теж, тільки без часнику. Ясно, що лосось смачніше)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Думаю, що лосось і без приправ смачний, особливо з оглядом на ціну ;)
      Це у нас було сімейне свято з сином.
      Часник дає легенький нюанс )))

      Видалити
  2. Таня,

    Судя по описанию, очень вкусный рецепт!
    Спасибо большое! :)

    ВідповістиВидалити
  3. Как вкусно! Обычно французы в качестве гарнира подают рис. Раньше лосоь у меня получался сухой и жёсткий. Потом я поняла, что главное его не передерживать. Кстати лосось нарезают кусочками или тонкими пластинами и выдерживают пару часов в это же маринаде, и подают на стол сырым. Конечно, на любителя. Я очень люблю.
    Таня, у тебя там в крови нет провансальцев случайно?

    ВідповістиВидалити
  4. Merci Dodo! ))
    Иногда сразу режу на порционные куски.
    Тоже готовлю и очень люблю сырой лосось или горбушу, но мариную в сухом маринаде.
    По поводу крови )))) в настоящее время пытаюсь исследовать свою родословную ))))

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...