22 січня, 2011

Торт медовий з чорносливом


Інгредієнти.

Для коржів:

4 яйця;
150 г цукру;
300 г штучного меду;
3 склянки муки;
1,5 чайної ложки питтєвої соди.

Для крему:

1,5 літра сметани (жирної, не нижче 25% жирності);
1 склянка цукру;
1 склянка мелених волоських горіхів;
100 г чорносливу.



Приготування коржів:

Яйця добре збити з цукром, додати мед, добре розмішати. Яйця з цукром збиваю вручну хвилин 10-12, роб розпустився цукор, коли додаю решта інгредієнти то розмішую тією ж збивалкою, так, на мій погляд, краще усі складники перемішуються. Поступово додаю по одній склянці муки, просіяній через сито, кожного разу добре розмішую по колу збивалкою. Додаю соду.  Останню склянку муки додаю в декілька прийомів, добре розмішуючи. Тісто повинне бути за консистенцією як густа сметана. Поставити на добу у холодне місце.
Тортівницю діаметром 27-28 см змастити маргарином або маслом. Тісто розділити на 4 коржі. Кожний корж випікати 15-20 хвилин в духовці розігрітій до 200 градусів.


Приготування крему:

Дуршлаг застелити 4-ма шарами марлі, на марлю викласти всю сметану і залишити так на 10-12 годин. За цей час зайва рідина витече. Відціджену у такий спосіб сметану перекласти у миску додати цукор і добре вимішати, додати мелені горіхи.
Чорнослив добре промити, запарити окропом, дати охолонути. Дрібно нарізати. За бажанням декілька чорносливин залишити для прикраси.
До рідини, в якій запарювався чорнослив, додати цукор на смак.
Можна запарити трохи міцної чорної кави з цукром.

Коржі зволожити кавою або юшкою з чорносливу, намастити кремом. Усі коржі, крім самого нижнього, зволожувати рідиною з обох сторін. Між другим і третім коржем на крем викласти чорнослив, сторону коржа, який будемо класти на чорнослив, злегка змащуємо кремом. Рештками крему обмазуємо торт з боків. Обсипаємо боки горіхами. Верх торта прикрашаємо.


Смачного!




4 коментарі:

  1. гарний рецепт і затишний блог, буду тепер вашою читачкою:) запрошую також і до себе http://kosholka.blogspot.com
    п.с. буду вдячна за хороший перевірений рецепт медяника, бо шукаю ідеальний рецепт:) моя пошта nkosholka@gmail.com дякую!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую ! Цей медяник дуже смачний, часто його печу, навіть і у варіанті без чорносливу http://bloknotichoc.blogspot.com/2011/05/blog-post_12.html

      Видалити
  2. Всё затосковала я окончательно, потому что медовики моя оооочень большая слабость.

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...