23 січня, 2010

Горіховий торт

 Наше життя складається не тільки з буднів, роботи, клопотів, але інколи приходять свята. Це можуть бути обрядові свята, такі як Різдво, чи Великдень, або сімейні, наприклад, день народження сина. Що у нас є важливішим і дорожчим ніж наші діти. В такий день смаколики до столу не хочеться купляти в магазині,  а хочеться приготувати чи спекти торт власноруч. Ось він: горіховий торт.


Інгредієнти на один корж:
4 яйця,
2/3 склянки цукру,
1 склянка мелених волоських горіхів,
3 столові ложки мелених білих сухарів (домашніх, з білого батону),
1/2 пачки ванільного цукру,
декілька ложок лимонного лікеру (для просочення спеченого коржа).

Для крему:
0,5 літра процідженої сметани,
1 склянка цукру,
1 склянка мелених волоських горіхів,
пачка ванільного цукру.

Приготування коржів: з білків збити круту піну, додавши дрібку солі і поступово додаючи цукор.  Білки повинні бути збиті в сніжну гірку, тоді влити жовтки, швидко вимішати, всипати горіхи, сухарі і знову вимішати. Цю масу вилити в тортівницю діаметром 26-27 см, яка попередньо була змащена маслом і посипана сухарями. Пекти в духовці при температурі 180-190 градусів протягом 46-50 хв.
Спекти 2 коржі. Холодні коржі просочити лікером і перемазати кремом. Кремом змастити боки і верх торта. Боки обсипати меленими горіхами і сухарями. Верх прикрасити на свій розсуд. Поставити в холодильник на декілька годин.

Приготування крему: проціджену  (через 4 шари марлі на ніч) і охолоджену сметану розмішати з цукром. Додати ванілін і горіхи. Добре вимішати.


СМАЧНОГО!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...