15 липня, 2012

Соус майонез з лимоном (Saus mayonnaise au citron)

Для  4 осіб. Приготування: 15 хвилин.
Для 4 человек. Приготовление: 15 минут.

Інгредієнти:
1 яєчний жовток;
1 кавова ложечка міцної гірчиці;
1 кавова ложечка лимонного соку;
10 столових ложок оливкової олії;
сіль, перець білий.
Ингредиенты:
1 яичный желток;
1 кофейная ложечка крепкой горчицы;
1 кофейная ложечка лимонного сока;
10 столовых ложек оливкового масла;
соль, перец белый.






  • в мисці перемішати гірчицю з жовтком, сіллю і перцем. Потім поступово додавати невеликими порціями олію і добре перемішувати.
  • в миске перемешать горчицу с желтком, солью и перцем. Потом постепенно добавлять небольшими порциями масло и хорошо перемешивать.



  • Коли майонез буде потрібної консистенції додати сік лимона , добре розмішати і поставити в холодильник.
  • Когда майонез будет нужной консистенции добавить сок лимона, хорошо перемешать и поставить в холодильник.


  • Секрет приготування: усі інгредієнти повинні бути однієї температури (найкраще  кімнатної).
  • Секрет приготовления: все ингредиенты должны иметь одинаковую температуру (лучше всего комнатную)
Bon appétit!

11 коментарів:

  1. Оце і є найсправжнісінький натуральний майонез! Дякую, Таню, вже перетягнула рецепт у свій записничок.
    Але хочу запитати: ти користуешся білим перцем? Мені чомусь не подобається його запах. Спочатку я думала, що купила якийсь "лівий" перець, але коли в Чорногорії купила пляшечку їх білого перцю - запах був такий же. От практично і перестала користуватися ним, хіба що у млиночку "суміш перців" він присутній. Але його запах тут перебивається іншими - чорним, зеленим, рожевим...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, запах білого перцю специфічний.
      Довго не могла визначити чому такий специфічний запах у майонезу. Декілька разів робила з різними гірчицями, але з білим перцем. Потім поміняла перець на звичайний чорний мелений. І тепер роблю тільки з чорним. І мені так більше подобається.

      Видалити
    2. Ну ось! А то я вже думала, що це я маю неспецифічний нюх. :-))

      Видалити
  2. Таню, тільки-но була у Ніли і пригадала, що у тебе також гаряча вступна пора. Як ваші справи, як успіхи? Думаю, що у вас все гаразд.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, наша вступна кампанія якраз в розпалі. Документи здали. Тепер щодня слідкую за конкурсним рейтингом. Конкурс цього року набагато вищий ніж був минулого року. Побачу, як зміниться ситуація після першої хвилі зарахування. Нервую, переживаю...

      Видалити
    2. Дуже розумію тебе. У мене було так минулого літа - менший у квітні (!) відмовився в школу ходити і заявив, що вступатиме до коледжу. Я взагалі не готова була до якихось вступних перегонів, але він поступив!!! Тому я вірю, що і у вас з сином буде все якнайкраще!

      Видалити
    3. Дякую за підтримку! ) Цього року конкурсна ситуація у виші складніша. Випускників 11 класів набагато більше ніж минулого року...

      Видалити
  3. Ваш сайт не узнать, Татьяна. Какой стал стильный! поздравляю! Я тоже часто ухожу с головой в интернет. Поэтому понимаю вас прекрасно. Но лучше жить в виртуальном мире с удовольствием, чем в реальном с депрессией:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо, Нина!
      С Вами абсолютно согласна! С депрессией надо бороться самому и искать хорошее и приятное там, где другие его не видят... :)

      Видалити
  4. Tatiana,

    Merci pour cette sauce mayonnaise :)
    А как это соус на ваш вкус с оливковым маслом ?
    Мы как-то ошиблись и во время приготовления налили вместо подсолнечного масла оливковое...и нам не очень понравилось : вкус был очень "спецефический" ...

    Но, как говорится, на вкус и цвет ... ;)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вкус у этого майонеза совершенно не похож на магазинный. Но, сыну понравился! У меня не всегда есть под рукой оливковое масло, поэтому, часто использую подсолнечное, или пополам оливковое-подсолнечное.

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...