Інгредієнти:
250 г маргарину, краще використовувати вершковий, для пухкої випічки;
1 склянка цукру;
150 г кислої сметани;
2-3 яйця;
ванільний цукор;
1 пачка порошку "Розпушувач тіста";
2 склянки муки.
Приготування:
маргарин розтопити, додати цукор, ванілін, "Розпушувач тіста", сметану, яйця і добре збити. Коли стане пухке, додати просіяну муку і добре перемішати, так щоб не було грудочок. Тісто повинно бути таким, як густа сметана.
Форму для кексу змастити маргарином, обсипати мукою. Тісто вилити у форму, ложкою розгладити поверхню.
Духовку попередньо розігріти до 180'С. Випікати при цій температурі 30-40 хв. У кексу повинна утворитися тріщина на поверхні. Готовність перевірити сухою тоненькою дерев'яною паличкою. Я використовую для цього сірник. Якщо витягнутий сірник сухий, кекс готовий.
Спечений кекс витягнути з духовки, поки гарячий посипати цукровою пудрою для прикраси.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар