30 липня, 2010
Квашені огірки
Приготування: огірки помити, залишити на деякий час у холодній воді. До банок дати помитий і почищений корінь і листя хріну, гілочки зі стеблами кропу, листочки вишні і чорної смородини, два-три зубчики часнику.
Тоді поскладати огірки і залити холодною водою з сіллю. На 1 л води дати 2 столові ложки солі та прикрити банки металевими кришками. Залишити на три доби. Банки краще поставити у якусь посудину, тому, що в процесі сквашування, лишня рідина буде витікати з банок. Я ставлю банки у каструлю.
Тоді квас злити, а все, що в банці, не викладаючи з неї, сполоснути чистою холодною водою. Залити огірки чистим окропом, а квас поставити на вогонь. Коли квас закипить, воду вилити. Залити огірки киплячим квасом і закатати, не стерилізувати.
Смачного!
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
за Вашим рецептом готувала огірки минулого року. Думала вистрелять - не вистрелять. На диво, простояли цілу зиму. І були дуже смачні. Дякую за рецепт. Скористаюсь ним і цього року.
ВідповістиВидалитиДоброго дня! Коли я закручувала огірки за цим рецептом перший раз - також думала, що постріляють.
ВидалитиКористуйтеся на здоров'я ! :-)
За Вашим рецептом готувала огірки минулого року. Думала, вистрелять - не вистрелять. Простояли всю зиму. І були дуже смачні. Дякую за рецепт. скористаюсь ним і цього року.
ВідповістиВидалитиЗа Вашим рецептом готувала огірки минулого року. Думала, вистрелять - не вистрелять. Простояли всю зиму і були дуже смачні. Дякую за рецепт. Скористаюсь ним і цього року.
ВідповістиВидалити