11 серпня, 2011

Фаршировані помідори (tomates farcies)


Для 4-х осіб. Підготовка 20 хвилин, готування 1 година.

Інгредієнти:
8 великих круглих помідорів;
300 грам відвареного м'яса (яловичина, телятина , свинина), можна використати залишки м'яса.
250 грам м'ясного фаршу;
2 яйця;
1 шматок білого хліба (брала шматок батону) розмоченого в молоці;
2 цибулини;
2 зубчики часнику
1 маленький пучок петрушки;
2 гілочки чабрецю (замінила на кріп);
запашний перець (мелений);
сіль, перець чорний на смак.

Приготування:
  • - розігріти духовку до 130-150 градусів.
  • - помити помідори і зрізати шапочки зверху. За допомогою чайної ложечки вийняти середину помідорів. Посолити, поперчити середину помідорів. Перевернути їх, щоб стік лишній сік.
  • - дрібно нарізати варене м'ясо (я використовувала лише шматочок грудинки і також вийшло смачно, ням-нам! ) разом з петрушкою, цибулею і часником. Покласти цю суміш у велику миску.
  • - відтиснути хліб, замочений у молоці і змішати з яйцями  і м'ясним фаршем (сирим), посолити, поперчити, додати чабрець (можна кропом), посипати запашним перцем (меленим). Добре вимішати усю суміш.
  • - заповнити помідори цим фаршем, накрити зверху шапочками і запекти у духовці протягом 1 години.
  • В книжці не написано, але  залишки помідорів  (3-4 столові ложки) я підлила у посудину де будуть запікатися помідори. Думаю, що зайвим не буде. Запікаю помідори у керамічній термостійкій посудині.
 І ось - еt voilà:



Смачного! Bon appétit!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...