Інгредієнти для тіста:
3 склянки борошна;1 склянка цукру;
200 г маргарину (для пухкої випічки);
1 пачка розпушувача для тіста (18 г);
1 склянка кефіру;
1 яйце, (+1 яйце для змащування верху пирога);
1/4 склянки манки.
для начинки:
1,5 кг яблук;цукор, кориця на смак.
Приготування:
Борошно, цукор, маргарин і розпушувач змішують і перетирають у долонях. Додають яйце, кефір і місять тісто.Деко для випічки застеляють змащеним маслом або маргарином папір для випічки. 2/3 тіста розкачують і викладають в деко, утворюючи по краях невеликий бортик. Тісто посипають манною крупою.
Потім викладають почищені і дрібно порізані яблука. Посипають яблука цукром і корицею.
Решту тіста розкачують і накривають пиріг, защипуючи бортики. Змащують верх пирога жовтком.
Випікати 30-40 хв при температури 200-210 градусів.
Смачного!
Ще варіанти яблучних пирогів:
Яблучний пиріг "Польський"
Пиріг "Гості на порозі"
В Мой Мир
Та щось тісто ріденьке дуже вийшло :(
ВідповістиВидалитиЦей рецепт використовую уже десь біля 30-років. Колись він був надрукований у журналі "Радянська жінка". Проте, останнім часом, також помічаю, що тісто не завжди однакове виходить по консистенції. Зробила висновок, що це залежить від використовуваних продуктів - муки, кефіру. Кількість муки не змінюю, а от кефіру трошки даю менше.
ВідповістиВидалитиА в мене дуже смачний получився, але я до тіста дала 2 яйця і всього третину стакана кефіру. Дуже дякую за хороший рецепт!
ВідповістиВидалитиПриємно, що рецепт Вам сподобався! Я дуже люблю цей пиріг. Кефіру, останнім часом, також даю трохи менше ніж склянка.
ВидалитиА яку муку Ви використовували?
Смачного Вам!