Для приготування цієї страви для двох осіб потрібні:
600 г картоплі, бажано невеликого розміру,
4-5 шматочків копченої грудинки,
1-2 зубчики часнику,
сіль перець на смак,
1-2 ложки олії.
Приготування:
картоплю чистимо, у мене була така, що шкірка легко зішкрябувалася, але можна почистити картоплю ножем. Якщо немає в наявності невеликих картоплин, то без усякої втрати смакових властивостей страви чистимо таку як є, лише велику картоплю розрізаємо на декілька шматків, щоб краще пропеклася. Миємо, обсушуємо на рушнику.Потім картоплю викладаємо у посудину в якій будемо запікати. Поливаємо невеликою кількістю олії 1-2 столові ложки, добре струшуємо посудину, так, щоб уся картопля обмастилася олією, або перемішуємо картоплю ложкою. Солимо, перчимо і ще раз перемішуємо.
Накриваємо каструльку кришкою і ставимо у духовку розігріту до 250 градусів. Під кришкою печемо картоплю біля 15 хвилин. Потім знімаємо кришку, струшуємо картоплю, щоб не прилипла до дна і знову ставимо на 30 хвилин.
Тим часом нарізаємо пластинками копчену грудинку.
Витискуємо через прес для часника, або розтираємо на спеціальній тарілочці часник.
Викладаємо пластинки грудинки на картоплю і ще на 15 хвилин у духовку.
Перед тим як витягувати картоплю з духовки гострим ножем пробуємо готовність картоплі.
Картоплю і грудинку викладаємо на тарілку.
А в олію, що залишилася у каструльці викладаємо часник, добре розмішуємо і поливаємо цією олією картоплю. При необхідності ще раз солимо і перчимо.
Ну от страва готова:
Дуже смакують з цією стравою солені огірочки.
Смачного!
В Мой Мир
Немає коментарів:
Дописати коментар