15 травня, 2012

Бронзова квітка. (Бронзовый цветок)

Люблю творити...
Цієї весни створила новий костюмчик для себе. Тканина у коричневих тонах, така собі, з деякими нотками песимізму.  Треба було чимось оживити і вдихнути життя у костюм. Потрібен був якийсь аксесуар і створити його потрібно було зі штучної шкіри, тому, що у жакеті є деталі зі шкіри. Гортала сторінку за сторінкою інтернет... Ідея прийшла несподівано - потрібно зробити брошку, брошку зі штучної шкіри. Матеріал трохи невдячний, через товщину і неможливість використовувати виворітну сторону матеріалу. Шляхом проб було створено ось таку прикрасу:
Люблю творить...
Этой весной создала новый костюмчик для себя. Ткань в коричневых тонах, так себе, с некоторыми нотками пессимизма. Нужно было чем-то оживить, вдохнуть жизнь в костюм. Нужен какой-то аксесуар и создать его нужно  из искусственной кожи, так как в жакете есть детали из  кожи. Листала страницу за страницей интернет... Идея пришла неожиданно - нужно сделать брошку, брошку из искуственной кожи.  Материал немного неблагодарный, из-за   толщины и невозможности использовать изнаночную сторону материала. Путем проб  было создано это украшение.

Для виконання потрібно: прямокутні шматочки штучної шкіри, стрічку для склеювання шарів тканини, або клей для шкіри, капронову стрічку, шкіряний шнур (його потрібно підібрати максимально у тон основного матеріалу), застібка для брошок, міцні нитки, шматок цупкого картону, трошки ватки або синтепону.


Для исполнения нужно: прямоугольные лоскутки искусственной кожи, ленту для склеивания слоев ткани или клей для кожи, капроновую ленту, кожаний шнур (его нужно подобрать максимально подходящим по тону к основному материалу), застежка для брошек, крепкие нитки, кусочек  плотного картона, немного ваты или синтепона.
на цьому фото якраз показано клеючу смужку на папері. 
На этом фото как раз показано клеющую полоску на бумаге
 Смужки для пелюсток: 
Полоски для лепесков:

Клеюча смужка має ширину 1,5 см, роздрізаю її вздовж пополам, достатньо 0,7см для обробки країв пелюсток. Краще використовувати смужку в основі якої є папір. Приклеюю, за допомогою дуже гарячої праски, розрізану смужку до країв майбутніх пелюсток. Від'єдную папір основу, загинаю край і через припрасувальник  припрасовую край пелюсток. Припрасувальник потрібно використовувати для того, щоб не пошкодити поверхню штучної шкіри.


Клеющая лента шириной 1,5 см, разрезаю ее вдоль пополам, достаточно 0,7 см для обработки края лепестков. Лучше использовать ленту на основе бумаги. При помощи  очень горячего утюга приклеваю ленту к сторонам будущих лепестков. Отсоединяю бумагу, загибаю край и через проутюжильник приутюживаю край лепестков. Проутюжильник нужно использовать для того, чтобы не испортить поверхность искусственной кожи.
Нарізаю смужки для пелюсток потрібної довжини, у мене 6 х 4 см. 
Заготовлюю  тичинки зі шнура, для цього на кінці завязую вузлик, затягую його і відрізаю. 

Режу полоски для лепестков нужной длины, у меня 6х4 см.
Заготавливаю тычинки из шнура, для этого на конце шнура завязываю узелок, затягиваю его  и отрезаю.

Нарізаю смужки капронової стрічки, які вставляю в середину пелюстки.
Я так захопилася експериментами з формою пелюсток квітки, що забула сфотографувати процес, прийшлося робити фото в процесі написання, і для фото використала підручний матеріал - шматок паперу. Зате, у цьому є свій плюс - на білому краще видно, як я складала капронову стрічку:

Режу полоски капроновой ленты, которые вставляю в середину лепестка. Я так увлеклась экспериментами из формой лепесков, что забыла сфотографировать процесс, пришлось делать фото в процессе написания, и для фото использовала подручный материал - кусочек бумаги. Но, в этом есть свой плюс - на белом лучше видно, как я складывала капроновую ленту:

Таким чином, зшиваю усі пелюстки, скріплюю їх з вивироту:
Таким образом, сшиваю все лепестки, скрепляю их с изнанки:
Дальше виконую серцевину квітки і основу для застібки. 
Дальше делаю серцевину цветка и основу для застежки.
Вирізаю 2 кружечки з картону і трохи більші за діаметром з основного матеріалу, призбирую на нитку, як показано на фото, 
Вырезаю 2 кружочка с картона и немного большего диаметра с основного материала, собираю на нитку, как показано на фото,



вставляю в середину, під картон, для серцевинки трошки ватки (для опуклості), а в той кружок до якого прикріплюю застібку вставляю лише картон, стягую на нитку, закріплюю. Пришиваю застібку.

 вставляю в середину, под картон, для сердцевины немного ватки (для выпуклости), а в кружок к которому прикрепляю застежку только картон, стягиваю нитку, закрепляю. Пришиваю застежку.

Серцевинку (випуклий кружок) прикріплюю потайними стібками до пелюсток, а з протилежної сторони пришиваю,також потайними стібками, кружок зі застібкою.

Сердцевинку (выпуклый кружок) прикрепляю потайными стежками к лепесткам, а с протовоположной стороны пришиваю, тоже потайными стежками, кружок с застежкой.

Ось готова брошка: 
Вот готовая брошка:

Джерело натхнення ТУТ!     Источник вдохновения ЗДЕСЬ!

2 коментарі:

  1. Супер! Я би так не змогла - зі шкіри. А з тканини мабуть у мене вийшло би:) Таню, твоя квітка-брошка така делікатна вийшла!!! Та ще й з тичинками! Гарно!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Штучна шкіра дуже грубий матеріал, справді було дуже складно щось придумати і виконати. Але цим результатом я задоволена. Дуже вдячна автору блогу де взяла ідею цієї квітки.

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...