30 березня, 2011

Методи подолання весняної втоми.

Про першу причину виникнення весняної втоми ви можете прочитати тут.
Про другу і третю тут.

А сьогодні поговоримо як навчитися її долати.

Отже, де взяти сили?

- не зловживайте кавою. "Мені треба прокинутися" - і ми випиваємо перше горнятко кави. "Я стомилася", - і ми п'ємо друге в обід, а через хвилин 10 і третє, і четверте, адже очікування бадьорості  все немає, проте через деякий час ви відчуваєте ще сильнішу втому, ніж до того, тож краще випивайте горнятко кави для власного задоволення від аромату та смаку, а не як допінг. До того ж, чи знаєте ви, що  кава - це чудове сечогінне, тобто сприяє тому, що наш організм втрачає вологу набагато швидше ніж звичайно, а що це значить для стану шкіри - ви й самі знаєте, тому випивайте після кави склянку мінеральної води, щоб відновити запас вологи, а також і кальцію.

- зверніть увагу на такі "швидкі енергетики" як горіхи - арахіс, мигдаль, фундук. В них є і селен, що відповідає за сили організму та підвищує працездатність природнім шляхом, а також і вітаміни групи В, які стимулюють перетворення жирів в енергію.

- робіть перерви у робочому процесі. Але не для того, щоб полежати, а для того, щоб подихати свіжим повітрям ( для боротьби з кисневим  "голодом", від якого також бувають запаморочення),  тобто пройдіться хвилин 15-20, і ви відчуєте, як сили до вас повертаються.

- слідкуйте за своїм емоційним станом. Адже не секрет, що емоційні люди страждають від поганого самопочуття набагато частіше, ніж врівноважені.

І, головне, не забувайте, що допомогти мусимо собі самі, тож піклуйтеся про власне здоров'я та обов'язково шукайте причини свого стану, адже постійної стомленості, як то кажуть, " на рівному місці" не буває.

Приємного читання, гарного настрою і доброго Вам здоров'я!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...