Інгредієнти:
250 г маргарину, краще використовувати вершковий, для пухкої випічки;
1 склянка цукру;
150 г кислої сметани;
2-3 яйця;
ванільний цукор;
1 пачка порошку "Розпушувач тіста" (18 г);
2-2,5 склянки муки,
0,5-0,7 л баночки консервованих вишень у власному соку.
Приготування:
Найперше займемося вишнями.
Для начинки використовуємо "Вишні у власному соку", з домашніх запасів.
Вишні перекладаємо у друшлаг, щоб стік сік. Перед викладанням у тісто, вишні посипаємо мукою і струшуємо в друшлаку, щоб мука забрала лишню вологу.
Приготування тіста:
маргарин розтопити, трошки підігрівши його на плиті, додати цукор, ванілін, "Розпушувач тіста", сметану, яйця і добре збити. Коли стане пухке, додати просіяну муку і добре перемішати, так щоб не було грудочок. 2 склянки муки можете сипати сміливо, а от решту муки поступово, щоб тісто не було занадто густим. Дуже часто буває, що достатньо 2 склянки муки, це мабуть, залежить від її властивостей. Тісто повинно бути таким, як густа, домашня сметана. Висипати в тісто вишні і добре перемішати.
Форму для кексу змастити маргарином, обсипати мукою. Тісто викласти у форму ложкою, розгладити поверхню.
Духовку попередньо розігріти до 180'С. Випікати при цій температурі 30-40 хв. У кексу повинна утворитися тріщина на поверхні. Готовність перевірити сухою, тоненькою, дерев'яною паличкою. Я використовую для цього сірник. Якщо витягнутий сірник сухий, кекс готовий.
Спечений кекс витягнути з духовки, поки гарячий посипати цукровою пудрою для прикраси.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар