17 квітня, 2011

Таємниця кави. Третя, за і проти...

Суперечливість кавового напою можна знайти у будь-якому його прояві. Усе залежить від того, хто п'є каву, у якій кількості і у якій ситуації. Допустиму норму для кожної людини треба розраховувати індивідуально. Ви хочете визначитися з тим, скільки горняток кави варто споживати саме вашому організму? Ось невеликі дослідження кофеїнового впливу на людину:

За: Кофеїн допомагає людям, які займаються розумовою працею. Він збуджує клітини головного мозку, збільшує сприйнятливість і схиляє до зосередженого мислення.
Проти: При передозуванні викликає сильні головні болі, нервозність, запаморочення, тривогу й напруженість.


За: Кава корисна людям, які страждають пониженим тиском.
Проти: У тих, хто поєднує каву з курінням, ризик розвитку гіпертонії підвищується на 35-60%.

За: Улюблений підбадьорливий ранковий напій здатний позитивно впливати на зуби, охороняючи їх від карієсу, оскільки має певний набір профілактичних властивостей, які ефективно захищають порожнину рота від шкідливих бактерій.
Проти: Є ризик пожертвувати білосніжною усмішкою, оскільки, захищаючи зуби, кава "фарбує" емаль у жовтий колір. Не вірите - спитайте у свого стоматолога.

За: Кофеїн сприяє нагромадженню в організмі людини серотоніну - гормону щастя.
Проти: Цю дію фахівці впевнено відносять до наркотичної: при недостачі кофеїну може початися справжня "ломка" - найсильніша депресія.

За: Кава містить вітамін РР і майже 300 мінеральних речовин, включаючи незамінні для організму антиоксиданти.
Проти: Кава, як і будь-який стимулятор, має низку протипоказань. Її не слід пити із заспокійливими або снотворними препаратами.

За: Доведено, що регулярне споживання кави (3-4 горнятка на день) знижує ризик цирозу печінки в людей, які захоплюються алкоголем, щоправда, набагато розумніше спиртним не зловживати.
Проти: Якщо "запити" каву алкоголем, негативний вплив останнього на організм суттєво підсилюється.


 А тут ви  прочитаєте про першу і другу таємницю кави.

Приємного читання  і гарного вам настрою з горнятком кави!







Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...