25 квітня, 2011

Запечене м'ясо

До цього способу приготування м'яса мене спонукало життя. А от що сталося. 

Щодня в школу даю своєму сину гроші на проїзд, на обід і ще  крім того давала канапку, молодий ростучий організм потребує поповнення енергії. На канапки завжди купляла копчену полядвицю або шинку в однієї дуже відомої, у нас, на Львівщині, фірми-виробника м'ясних виробів. М'ясні вироби у них дуже смачні і. головне, завжди свіжі. 

Це було в середу, як завжди приготувала канапку, дала кошти на порцію і проїзд. Так сталося, що в цю ж середу у сина, ввечері, піднялася температура, відповідно в школу в четвер і п'ятницю не ходив. Зважаючи на хворобу, шкільний рюкзак, лежав собі тихенько до суботи і ніхто в нього не заглядав. Яке було у мене здивування, коли розбираючи в суботу рюкзак знайшла у ньому канапочку з шинкою (від середи минулої!), яка ні крапельки не змінила ні свого вигляду, ні запаху, ні кольору. Я вжахнулася!!!! Чим це треба просочувати і в чому маринувати м'ясо, щоб воно за ТРИ дні абсолютно не змінилося?! І ми це це їмо!!! Мало того, що невідомо чим годують поросят, так ще й і м'ясо перебуваючи три дні в теплому приміщенні, (до того ж рюкзак лежав майже біля батареї) не псується!!!

От виходячи з цих обставин придумала такий спосіб приготування м'яса для канапок і не тільки:


беремо шматок м'яса, краще свинину, натираємо його з усіх сторін приправою, я використовую "Хмелі-сунелі", трошки солимо. Добре вмасовуємо руками приправу в м'ясо і за лишаємо його на декілька годин в холодильнику. Проте, інколи, коли обмаль часу, в духовку відправляю зразу.
 Потім загортаю м'ясо у фольгу, кладу у форму для печива і відправляю у попередньо нагріту , до 200 градусів, духовку.

Час випікання залежить від ваги шматка м'яса, але не менше ніж 1.5 години. 
Такий вигляд у спеченого м'яса:


А таке воно в розрізі, звичайно не таке апетитно рожеве як у магазині, проте, як на мій смак, смачніше, і до того ж ви завжди знаєте, що ви у нього поклали.



Приготування печеного м'яса таким способом потребує мінімум часу і до того ж дуже смачне і ароматне. Можна використовувати різні види приправ. Крім "Хмелі-сунелі" використовую італійські, прованські трави, для шашлику або готую суміш трав сама, під настрій, проте завжди виходить смачно.

Використовує як для канапок, так і для других страв.  

Шматки м'яса для запікання беру невеликі до 500-600 грам

Смачного! 
Бажаю гарного настрою і смачних експериментів у приготуванні!








Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...