19 квітня, 2011

Паска.

 Перед початком приготування паски треба помолитися Богу.

Інгредієнти:
0,5 л молока;
1,300-1,400 кг муки;
250 г цукру;
4 яйця цілих;
8 жовтків;
200 г вершкового масла;
100 г дріжджів;
1,5 чайної ложки солі
ваніль;
сік 1 лимона;
родзинки.

Приготування:


Приготування опари:
Дріжджі посипати цукром, сіллю і додати трохи теплого молока, розмішати до однорідності і вилити до решти теплого молока, додати 4 ложки муки, добре перемішати, щоб не було грудочок і поставити  опару на  0,5 години у тепле місце.
Тим часом підготуємо родзинки: їх треба промити, обсушити рушником, притрусити мукою.

Тісто:
 Жовтки з цукром розтерти.

Білки збити, додати до жовтків, розмішати і все це додати до опари.

Муку  просіяти  у велику миску і додати опару. Місити руками тісто приблизно 40 хв. Добре вимішене тісто повинно відставати від руки.

Розтопити масло, додати до тіста і ще місити хвилин десять.  Додати  ваніль, сік лимона, родзинки і домісити.

Миску з тістом накрити чистим рушником, поставити у тепле місце на 1-1,5 години, щоб піднялося. 

Обм'яти тісто, накрити рушником і залишити для піднімання ще на 3-4 години.

Нагріти форму, обмастити її смальцем. На дно форми покласти папір для випікання. Взяти грудку тіста, гарно розправити її в руках (підминаючи грудку з боків під низ) так, щоб її верхня поверхня була гладенькою, акуратно опустити у форму. Тісто у  формі має бути на  1/3 висоти, і залишити тісто у формі ще на 1 годину.

Змастити верх паски добре збитим яйцем, прикрасити і відправити у духовку.

Пекти:
20 хвилин при температурі 220 градусів, тоді зменшити температуру до 
180 градусів і пекти ще 20 хвилин. 

Час від часу дивитися, щоб не підгоріла, але духовку не відкривати.

Смачної паски!
Христос воскрес! Воістину воскрес!








Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...