23 грудня, 2020

Печінковий паштет

300 г печінки яловичої
200 г печінки свинячої
1 серце свиняче ( приблизно 300 г)
300 г свинячої грудинки або шиї
200 г мяса яловичого
2 яйця,
3 цибулини,
2 моркви
2 ложки манки
100 масла
сіль, перець на смак, лавровий лист

Печінку ріжу шматками і вимочую в молоці або воді. Потім відварюю, приблизно 20-25 хвилин, додаючи невелику морквину і  цибулину, перець, лавровий лист. Солі не даю !

Мясо і серце ріжу шматками і також відварюю додавши моркву, цілу цибулю, перець горошком гіркий і духмяний, лавровий лист, сіль.

Грудинку солю, перчу загортаю у фольгу   і запікаю  приблизно 20-25 хвилин.

Залишаю, шоб усі компоненти остигли. Потім перемелюю двічі , або тричі через мясорубку разом з вареною морквою і сирою цибулею. Додаю яйця, манку, масло, сіль, перець на смак і добре усе збиваю міксером.

Деко застеляю папером для випікання. Дно злегка посипаю манкою і викладаю фарш. Розрівнюю поверхню вологою долонею.


 Ставлю в гарячу духовку (200 градусів)  на 25-30 хвилин. Готовність перевіряю сірником - якщо сухий, то паштет готовий.
Охолоджую, накривши зверху рушником.

Смачного !

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...