Склад: 10-літрове відро вишень, 1,5-2,0 кг цукру.
Приготування: вишні помити та вийняти кісточки. Засипати цукром так, щоб ягоди були повністю покриті. Залишити на ніч. Коли пустять сік, розкласти їх у чисті літрові банки. До самого верху не накладати, бо вишні ще пустять сік під час стерилізації. Стерилізувати 1-літрові банки 10 хв.
Вишні заготовані у такий спосіб зимою можна використовувати як начинку для вареників чи випічки.
Смачного! Сховайте тепле літечко на зиму.
Дякую! Хороший і простий рецепт. Моя мама також так закриває.
ВідповістиВидалитиА зимою, якщо буде бажання, то можна додати цукор і зварити варення.
ВидалитиТетяна, а я ви стерилізуєте?
ВідповістиВидалитиТак, банку з вишнями накриваю кришкою, не закручуючи, стерилізую 7-10 хв , в кінці стерилізації закручую кришку, витягую банку з води (в якій стерилізувалася банка), докручую кришку до упору, перевертаю догори дном. Накриваю пледом чи невеликою ковдрочкою.
Видалити