12 травня, 2011

Медівник "Ведмедик клишоногий"

Прибирала у кухонних шафках, натрапила на половину півлітрової банки штучного меду, треба щось придумати, бо зацукріє мед і прийдеться викинути. А чи не спекти тортик?

За  основою для цього торта служить рецептура "Медівника з чорносливом" , але є деякі зміни, усі вони зафіксовані у цьому рецепті: 

Інгредієнти.

Для коржів:

4 яйця;
150 г цукру;
300 г штучного меду;
2.5 склянки муки;
пачка (18 г) розпушувача для тіста.

Для крему:

1,5 літра сметани (жирної, не нижче 25% жирності);
1 склянка цукру;
   
Приготування коржів:

Яйця добре збити з цукром, додати мед, добре розмішати. Яйця з цукром збиваю вручну хвилин 10-12, щоб розпустився цукор, коли додаю решта інгредієнти то розмішую тією ж збивалкою, так, на мій погляд, краще усі складники перемішуються. Поступово додаю по одній склянці муки,  просіяній через сито, кожного разу добре розмішую по колу збивалкою.Додаю розпушувач для тіста разом з мукою. Добре розмішати. Тісто повинне бути за консистенцією як густа сметана.
Тортівницю діаметром 27-28 см змастити маргарином або маслом. Тісто розділити на 4 коржі. Кожний корж випікати 15-20 хвилин в духовці розігрітій до 200 градусів.

Приготування крему:

Дуршлаг застелити 4-ма шарами марлі, на марлю викласти всю сметану і залишити так на 10-12 годин. За цей час зайва рідина витече. Відціджену у такий спосіб сметану перекласти у миску додати цукор і ваніль, і добре вимішати.

 Запарюємо горнятко міцної чорної кави з цукром.
Коржі протерти дрібною терткою над мискою, видаляючи таким чином нерівності, потім цими крихтами обсипаємо торт з усіх сторін.
Коржі зволожити кавою, намастити кремом. Усі коржі, крім самого нижнього, зволожувати рідиною з обох сторін.  Рештками крему обмазуємо торт з боків. Обсипаємо боки крихтами. Для цього  лезо широкого і великого ножа набираємо трохи крихт і сиплемо на боки торта знизу  вверх, тримаючи лезо ножа трохи з нахилом до торта. Верх торта прикрашаємо.
Смачного!








 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...