Прибирала у кухонних шафках, натрапила на половину півлітрової банки штучного меду, треба щось придумати, бо зацукріє мед і прийдеться викинути. А чи не спекти тортик?
За основою для цього торта служить рецептура "Медівника з чорносливом" , але є деякі зміни, усі вони зафіксовані у цьому рецепті:
Інгредієнти.
Для коржів:
4 яйця;
150 г цукру;
300 г штучного меду;
2.5 склянки муки;
пачка (18 г) розпушувача для тіста.
Для крему:
1,5 літра сметани (жирної, не нижче 25% жирності);
1 склянка цукру;
Приготування коржів:
Яйця добре збити з цукром, додати мед, добре розмішати. Яйця з цукром збиваю вручну хвилин 10-12, щоб розпустився цукор, коли додаю решта інгредієнти то розмішую тією ж збивалкою, так, на мій погляд, краще усі складники перемішуються. Поступово додаю по одній склянці муки, просіяній через сито, кожного разу добре розмішую по колу збивалкою.Додаю розпушувач для тіста разом з мукою. Добре розмішати. Тісто повинне бути за консистенцією як густа сметана.
Тортівницю діаметром 27-28 см змастити маргарином або маслом. Тісто розділити на 4 коржі. Кожний корж випікати 15-20 хвилин в духовці розігрітій до 200 градусів.
Приготування крему:
Дуршлаг застелити 4-ма шарами марлі, на марлю викласти всю сметану і залишити так на 10-12 годин. За цей час зайва рідина витече. Відціджену у такий спосіб сметану перекласти у миску додати цукор і ваніль, і добре вимішати.
Запарюємо горнятко міцної чорної кави з цукром.
Коржі протерти дрібною терткою над мискою, видаляючи таким чином нерівності, потім цими крихтами обсипаємо торт з усіх сторін.
Коржі зволожити кавою, намастити кремом. Усі коржі, крім самого нижнього, зволожувати рідиною з обох сторін. Рештками крему обмазуємо торт з боків. Обсипаємо боки крихтами. Для цього лезо широкого і великого ножа набираємо трохи крихт і сиплемо на боки торта знизу вверх, тримаючи лезо ножа трохи з нахилом до торта. Верх торта прикрашаємо.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар