23 липня, 2011

Цвітна капуста по старо-ренськи (chou-fleur rennais à l'ancienne)


Для 4-х осіб. Підготовка: 30 хв, приготування: 20 хв.

Інгредієнти:

1 головка цвітної капусти вагою біля 600 г;
700 г картоплі;
4 яйця;
2 маленькі цибулини;
30 г вершкового масла;
петрушка;
1 столова ложка муки;
1 склянка молока;
сіль, перець.

Приготування:
- Помити і почистити картоплю. Почистити цибулю і порізати її на шматки. Помити цвітну капусту і розібрати на суцвіття
    - Картоплю і цибулю покласти у велику каструлю. Залити гарячою водою і варити 15 хвилин, потім додати цвітну капусту, дати декілька хвилин покипіти. Злити відвар. Посолити поперчити.
      - Зварити на круто яйця.
        - Варені овочі, викласти  в жаростійку,  глибоку тарілку.
           - Почистити яйця, розрізати пополам і викласти навколо овочів.
            - Приготувати бешамель з муки і молока, додати при помішуванні масло. Покрити овочі соусом і поставити страву в духовку на 20 хвилин.
              - Перед подачею на стіл посипати страву дрібно порізаною петрушкою.

                  Готувала точно як написано в книжці, проте яйця, на мій погляд, краще покласти на тарілку перед подачею на стіл. Навіщо їх (яйця варені на круто) запікати у духовці? Щоб не засохли при запіканні я їх покрила соусом, тому вигляд страви так собі ... Але на смак мені і сину сподобалось.
                  Смачного! Bonne appetite!








                  2 коментарі:

                  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...