13 січня, 2013

Пампушки / Пончики

Свята продовжуються. Сьогодні Старий Новий Рік за Юліанським календарем. Свято, походження якого досить складно пояснити тим, хто живе за Григоріанським календарем.
А ми звикли.
Отже, пампушки.

Праздники продолжаются. Сегодня Старый Новый Год  по Юлианскому календарю. Праздник, происхождение которого довольно сложно объяснить тем, кто живет по Григорианскому календарю
А мы привыкли.
Ну, значит, пончики.

Інгредієнти:
700 г борошна (4, 5 стакана);
50 г дріжджів;
250 г молока;
50 г вершкового масла;
1 ціле яйце;
4 жовтки;
50 г цукру;
1/4 частина чайної ложечки солі;
ваніль;
1-2 столові ложки горілки або рому.

Ингредиенты:
700 г муки (4,5 стакана);
50 г дрожжей;
250 г молока;
50 г сливочного масла;
1 целое яйцо;
4 желтка;
50 г сахара;
1/4 часть чайной ложечки соли;
ваниль;
1-2 столовые ложки водки или рома.

Приготування:
Дріжджі розвести у теплому молоці з ложкою цукру, почекати , щоб почали бродити. Повинна утворитися над молоком пухнаста шапка.
Тим часом, борошно просіяти у миску, дати сіль.
В іншій мисці збити до пухнастості яйця, жовтки і цукор, додати масло і розтерти до однорідної маси.
Молоко з дріжджами і розтерті яйця вилити в миску з борошном і добре вимісити, так, щоб тісто відставало від руки. В кінці замішування додати горілку або ром і також добре вимісити. Накрити вологим рушником і поставити у тепле місце, щоб тісто підійшло. Через 1-1,5 години тісто викласти на дошку і розкачати корж товщиною 1 см.
Приготовление:
Дрожжи  развести в теплом молоке с ложкой сахара, подождать чтобы начали бродить. Должна образоваться над молоком рушистая шапочка.
Тем временем, муку просеять в миску, дать соль.
В другой миске взбить до пушистости яйцо, желтки и сахар, добавить масло и растереть до однородной массы.
Молоко с дрожжами и растертые яйца вилить в миску с мукой и хорошо вымесить, так, чтобы тесто отставало от руки. В конце замеса добавить водку или ром и хорошо вымесить.
Накрыть влажным полотенцем и поставить в теплое место на расстойку. Через 1-1,5 часа тесто выложить на доску и раскатать корж толщиной 1 см.

 Склянкою позначити кола на половині розкачаної пластини. На середину кожного кола покласти начинку, у мене це вишні.

Стаканом обозначить круги на половине раскатанного коржа. На середину каждого кружка положить начинку, у меня это вишни.
 Накрити другою половиною розкачаної пластини.

Накрыть второй половиной раскатаного коржа.
 Склянкою вирізати пампушки, викласти їх на дошку, накрити рушником і залишити на деякий час, щоб підійшли.

Стаканом вырезать пончики, выложить их на доску, накрыть полотенцем и оставить на некоторое время для расстойки.

Смажити у добре розігрітій олії. Пампушки повинні плавати в олії. Щоб отримати білу смужечку навколо пампушки, я накриваю каструльку з олією, в яку опустила пампушки для смаження , кришкою на декілька хвилин.

Жарить в хорошо разогретом подсолнечном масле. Пончики должны плавать в масле. Чтобы получился белый ободок вокруг пончика, я накрываю крышкой каструльку на несколько минут, после того, как опущу в неё пончики.

Смачного!
Приятного аппетита!

18 коментарів:

  1. Ils ont l'air délicieux ! J'en mangerais bien un ou deux !
    Bonne semaine.
    Anna

    ВідповістиВидалити
  2. Представляю,как это вкусно!!!!Ммммм.....

    ВідповістиВидалити
  3. Татьяна, добрый вечер !

    МММ какая вкуснота :)
    Ваши пончики очень похожи на наши beignets de carnaval :)

    A bientôt :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Добрый вечер, Таня!
      Да, в этот получились как-то особенно вкусные и воздушные!
      Приглашаю!
      Во время Рождественских праздников у нас, во Львове, проходит фестиваль "Праздник пончика" (Свято пампуха).
      A bientôt! :)

      Видалити
  4. Ой, застукав Новий рік до Вашої хати,
    Я приходжу з Новим роком Вас завінчувати.
    Незважаю ні на сніг, ні на метелицю,
    Тільки сію в Вашім домі золоту пшеницю.
    Сійся-родися жито, пшениця і всяка пашниця,
    Коноплі під стелю, а льон по коліна,
    Щоб Вас голова не боліла.
    Дай Вам, Боже, розстатися з пригодами злими,
    Дай Вам, Боже, мішок грошей, а решту– дрібними!
    Христос Рождається!

    Пампушки - смакота! У мене цього разу були з трояндовим варенням. Я їх не встигла і сфотографувати. :-)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Славімо Його!
      Дякую, Таню! І вам взаємно!
      З трояндовим варенням - казкова смакота!!!!! Цього року я щось пропустила трояндовий сезон :(

      Видалити
  5. Когда - то с мамой их пекли. Но такими красивыми, Татьяна, никогда у нас не получались!

    ВідповістиВидалити
  6. Спасибо, Нина!Они еще и вкусные!

    ВідповістиВидалити
  7. Поздравляю с днем Татьян, Таня! Желаю, чтобы все ваши мечты сбылись. Хотя бы на 99 %.

    ВідповістиВидалити
  8. Таню, з іменинами тебе! Прийми мої найщиріші побажання:

    В день Ангела бажаю я любові
    І від душі успішних перемог,
    Натхнення, щастя світлого, здоров’я
    І хай тебе оберігає Бог !

    ВідповістиВидалити
  9. Відповіді
    1. Дякую, Таню. Вже трохи краще, але ще болить горло, невеликий кашель, і відчуття такого, ніби мене замотали у мішок і усю побили. Ходила сьогодні до лікаря, лікар продовжив лікарняний до п'ятниці. Сумно...

      Видалити
    2. Це дуже подібне на грип. Треба відлежатися до повного видужання, чого щиро бажаю. Тримайся, Таню!

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...