08 січня, 2015

Коржики пісочні з маком

 Інгредієнти:
500 г борошна
150 г вершкового масла або маргарину
1 яйце
100 г цукру
0,5 скланки сметани
150 г маку
порошок до печива (18 г).
Я ще додаю ванільний цукор.

Жир посікти з просіяним борошном, порошком до печива, додати цукор, яйце, сметану і замісити тісто. Під кінець всипати мак і добре перемісити. Тісту дати полежати, потім розкачати на дошці посипаній борошном, поколоти, вирізати фігурки, змастити їх яйцем посипати цукром. - це в оригінальному рецепті у автора.
 Я замішую тісто дещо інакше : яйце збиваю з цукром, додаю сметану і продовжую збивати. Коли цукор розтане, додаю борошно, порошок до печива, розтоплене масло чи маргарин, мак і замішую тісто.

Ставлю його на холод на 1 годину. Потім розкачую на дошці, вирізаю фігурки, викладаю на деко застелене папером для випікання, поколюю кожну фігурку виделкою, змащую білком збитим з 1 столовою ложкою цукру до піни. Випікаю 15-20 хвилин при температурі 200 градусів.
Смачного !
Ще рецепти від Дарії Цвек :
Тістечка пісочні
Тістечка з корицею
Коржики з какао
Коржики на амонії

5 коментарів:

  1. Таня,

    Я в восхищении! Сколько ты всего испекла за последнее время!
    Браво!

    ВідповістиВидалити
  2. И я в восхищении! Интересно, однако - я шью, а ты печешь)))

    ВідповістиВидалити
  3. Похоже, Танечка (спутник гурмана) стихи писать будет)))

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...