09 січня, 2015

Коржики на амонії

200 г борошна;
1 яйце;
50 г цукру;
2-3 столові ложки сметани;
1 столова ложка вершкового масла;
0,5 чайної ложки амонію;
1 столова ложка молока.
Я ще додаю ванільний цукор.

У нас продається амоній в пакетиках по  7 г якраз чайна ложечка, то всіх інгредінтів я беру вдвічі більше.
 В оригінальному рецепті в книжці написано так: жир посікти з борошном, додати амоній розведений у столові ложці гарячого молока, збите з цукром яйце, сметану, замісити пухке тісто і поставити його на годину в холодильник.
Я спочатку збиваю яйце з цукром, додаю сметану, тоді просіяне борошно, розтоплене масло і амоній розведений у гарячому молоці.
Дальше як у рецепті: розкачую тісто на посипаній борошном поверхні, вирізаю коржики, викладаю на деко застелене папером для випікання і печу протягом 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Смачного !
Рецепти від Дарії Цвек:
Тістечка пісочні
Тістечка пісочні з корицею
Коржики з какао
Коржики пісочні з маком



7 коментарів:

  1. Ням ням! Очень простой рецептик. Спасибо что поделилась, Таня.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Да, Оксана рецептик простой и легкий, а печеньки очень вкусные .

      Видалити
  2. Ты забыла упомянуть свой главный ингридиент - любовь и щепотку смеза.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ой, да-да, Додо ! склероз! точно - любовь! и радость , ведь когда люди радостные они улыбаются и смеются, и все у них получается.

      Видалити
  3. Так мало ингредиентов и так красиво:-)

    ВідповістиВидалити
  4. Пора вже з коржиками тормозитися - вже 2 кг більше чим торіч. Я в Україні кожний день купляла торта, до усіх приятелів шла з тортом, щоб різноманітність покоштувати, бо таких тортів в Німеччині немає. "Подяка" за мої зайві кг Петі і Вацаку.

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...